7. DAN: četrtek, 19.10.2017 - Končno vse na delu

Zbudile smo se ob trkanju dežnih kapelj na strešna okna in se težkih src skotalile s postelj. Ena po ena smo odčofotale do svojih klinik (danes tudi Eva). Na klinikah v Glanmire-ju nas je s svojim obiskom končno počastila "teta elektrika" (nič več svečk). Posledično je bilo delo zelo pestro, saj se je v odsotnosti elektrike, nabral kup pacientov. V mačji bolnici, pa tudi v kliniki Cashman & O'Driscoll smo opravili veliko rentgenskih posnetkov. Za postopek je bila potrebna sedacija živali in fiksacija preiskovanega dela telesa. Pri ravnanju z nevarnim sevanjem X- žarkov, je iz varnostnih razlogov potrebna zaščitna oprema.

Eva je prisostvovala kateterizaciji psa, ki je bila nujna zaradi anurije oz. zapore sečnih izvodil. Medtem so Tinkaro seznanili z novimi metodami fiksacije mačk - na tej kliniki je namreč prijem za kožno gubo na vratu moralno sporen. Mačko torej fiksirajo s prijemom za sprednje noge ali z zavijanjem v brisačo (a.k.a. burrito).


 Ko sta se Tinkara in Eva utapljali v gori dela, je Sara prefinjeno asistirala pri amputaciji 3. prsta na zadnji levi nogi psa, poleg tega pa je uporbila tudi svoje bicepse in tricepse za dvigovanje ter prenašanje novih zalog hrane. Naporen dan je imela tudi izgubljena Vida pri kateri so opravili 6 operacij, večinoma kastarcije in sterilizacije. Tukaj je vredno omeniti drugačen potek sterilizacije mačk, saj kirurški rez ne poteka po sredini abdomna ampak na boku. 

Težkih nog in zaspanih pogledov smo se s kruležem v želodcu ena za drugo vrnile domov, kjer nas je pričakala profesorica z njenimi indijskimi specialitetami. Kot da to še ni bilo dovolj, je bil potreben tudi izlet v trgovino Tesco in prvič se je zgodilo, da se na poti do tja nismo izgubile (hvala Evaaaa). Po našem obisku je bil Tesco prikrajšan za nekaj čokolad, gaziranih pijač in sirovih štručk. Ključnega pomena je tudi to, da se bralci našega bloga zavedate, kako sposobne gospodinje smo, saj je danes na svoj račun prišel tudi pralni stroj. Večer smo preživele v družbi nakupa iz Tesca. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

13.DAN: sreda, 25.10.2017 - "Postla, postla, postla"

POSLEDNJI BLOG

14. & 15. DAN: četrtek in petek, 26. & 27.10.2017 - Grenko sladko slovo