8. DAN: petek 20. 10. 2017 – GUESS WHO'S BACK?

Jutro smo začele precej optimistično, saj smo bile deležne čudovitega sončnega vzhoda nad reko Lee. Naše veselje se je hitro razblinilo, saj smo se spomnile, da se vrača naša »preljuba« Vida (šala, Vida rade te imamo). Ta je s sabo prinesla tudi slabe vesti saj so na njeni kliniki že takoj na začetku uspavali psa, ki ga je povozil avto. Imel je zlomljeno hrbtenico, kar je povzročilo popolno neobčutljivost in neodzivnost na zadnjem delu telesa. Poleg tega je bila zadolžena za oskrbo majhnega mucka, ki ga je bilo potrebno hraniti po brizgi.

Medtem je Sara asistirala pri dentalnih posegih, še posebej zanimivo se ji je zdelo rentgensko slikanje zoba,  in se z glavnim veterinarjem odpravila po nakupih (belilo, črne vrečke za smeti, čistila – mar naklepajo umor?!). Tudi ona je ročno hranila psa, kateremu so očitno zelo po godu kovanci , tega smo ga omenile že v prejšnjih blogih. Eva sedaj na svoji kliniki že dela s polno paro, tamkajšnji veterinarji pa so navdušeni nad njenimi korektnimi fiksacijami, ki so pomemben del vsakega pregleda. Spremljala je stanje včerajšnjega pacienta (kateteriziran pes), katerega diagnoza še vedno ostaja skrivnost. Danes je tudi ona dobila priložnost, da malo natrenira svojo ročno muskulaturo, s prenašanjem težjih žakljev hrane.

 Kljub polnemu urniku, je veterinarka na njeni kliniki našla čas, da je na pomoč prihitela tudi v mačjo bolnišnico. Tam je že pridno delala Tinkara, ki je ob njenem prihodu pomagala pripraviti vse potrebno za ultrazvok srca mačka, ter ga tudi primerno fiksirala v bočnem položaju. Lastniki mačk se zdijo precej podobni svojim ljubljenkam, saj se več kot očitno izogibajo vodi, torej dežju. Zaradi tega na kliniki ni bilo veliko dela razen nekaterih rutinskih cepljenj ter sprotnega pospravljanja. Po enotedenskem odlaševanju in prelaganju smo se končno odločile da poskusimo slavni fish & chips, ki pa nas ni pretirano navdušil, saj so nam veliko bolj všeč burgerji, ki jih prodajajo na vogalu naše ulice (razen Evi seveda, ona ima raje solatke).
   

PS: Drage finske »bibe«, sicer nam je v čast, da ste naš blog uporabile za vzgled pri pisanju svojega (zadnjih nekaj dni sta si namreč sumljivo podobna), zato vas pozivamo na prijateljsko tekmovanje in naj najboljši blog zmaga.
Ampak rivalstvo na stran, želimo vam uspešno prakso in obilico zabave na vaši izmenjavi.


Ophelia survivors

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

13.DAN: sreda, 25.10.2017 - "Postla, postla, postla"

POSLEDNJI BLOG

14. & 15. DAN: četrtek in petek, 26. & 27.10.2017 - Grenko sladko slovo