POSLEDNJI BLOG

Naš obisk Irske se je zaključil, vendar pa se nismo poslovile praznih rok. Naučile smo se veliko novih stvari, poleg tega pa še izpopolnile naše že obstoječe znanje. Sedaj torej obvladamo vse kar se tiče fiksacije živali, skrbi za asepso, apliciranja zdravil, diagnostičnih testov krvi in urina,  priprave živali na klinični pregled ter operacije, monitoring in seveda asistiranje veterinarju pri naštetem. Seveda pa smo nadgradile tudi znanje angleškega ter strokovnega jezika in pridobile na timskem delu ter samoiniciativnosti. Zaradi pridobljene samozavesti nam gre bolje od rok tudi komunikacija s strankami, sodelavci ter na sploh z ostalimi ljudmi v skupnosti.
Moramo priznati da smo bile med obiskom na Irskem pozitivno presenečene nad prijaznostjo tamkajšnjih domačinov, ki so nam s svojo nalezljivo dobrovoljnostjo večkrat popestrili dan. Ko že govorimo o dnevu, na naše veselje se njihov delovnik začne kasneje (ob 9h) in konča malo prej kot naš, tako da nas pomanjkanje spanca ni skrbelo. Poleg tega se kar nismo mogle nagledati prelepe živo zelene pokrajine in širnih pašnikov, ki jih ponuja ta čudovita dežela. Na žalost pa ima vsaka stvar svojo pomanjkljivost in Irska je znana po svojem deževju, ki nas je (da sploh ne omenjamo Ophelie in Birana) kar večkrat namočil.

Skratka, zelo smo hvaležne za to edinstveno možnost prakse v tujini, saj smo poleg koristnega znanja in novih izkušenj pridobile tudi nekaj najlepših spominov


                                       
Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

14. & 15. DAN: četrtek in petek, 26. & 27.10.2017 - Grenko sladko slovo

11. DAN: ponedeljek, 23.10.2017 - Tipičen ponedeljek