12. DAN: torek, 24.10.2017 - Kalorija na kalorijo trebušček

Kot že naslov pove, smo bile zadnji teden predvsem na dieti "kruh in cuker", zato je naše, že tako mučno, vstajanje iz postelje še oteženo. Ena po ena smo se skotalile po stopnicah do jedilnice, tam pa so nas na mizi že čakali mamljivi krofki, tudi zanje se je našel prostor v naših želodčkih. Okrepčane, pa vendar neprespane, smo se odpravile na svojo vsakodnevno prakso. Sarin delovnik je bil podoben jutranjim krofom, nekoliko pust s pridihom sladkega. Začel se je s preiskavo trebušne votline psice, v kateri je veterinar odkril tumor v velikosti manjše rugbi žoge, zato ga ni bilo mogoče odstraniti. Razen tega je njen delovni dan potekal precej običajno (to vključuje njen vsakodnevni "bilding").


Tumor so odkrili tudi v Evini ambulanti, vendar pa je bilo tega, kljub njegovi velikosti, mogoče odstraniti. Ni pa vse samo črno, saj je bila Eva deležna tudi obilice ljubkosti malih yorkijev, ki so se oglasili na cepljenje in čipiranje, za seboj pa pustili veliko dobre volje, urina in kakcev. Skrbela je tudi za higieno ušes, kar je na tej kliniki precej reden postopek, in prišla do sklepa, da bi bila veterinarka precej dobra šivilja, saj je imela čast opazovati njene graciozne šive.
Šivali so tudi na Tinkarini kliniki, predvsem dlesni. Našel pa se je tudi čas za uničenje nadalnega mačjega potomstva, torej sterilizacije in kastracije. Če primerjamo s situacijo pri nas je na irskem dentalna veterina veliko bolj razvita in poudarjena, kot pri nas, saj imajo tu posebne rentgenske naprave za slikanje zob in dlesni. Naša "emigrantka" Vida je bila danes očitno tako zaposlena, da smo od nje dobile samo dve sliki in par besed, ravno dovolj, da lahko sklepamo, da še živi. Zadnja se je s prakse vrnila Tinkara in na vrata potrkala z visoko kaloričnim posladkom v rokah.

V ambulanti namreč dela tako "marljivo in vestno", da so jo nagradili z odlično torto red velvet, ki pa smo jo vse (razen prikrajšane Vide) veselo pomljaskale. Sedaj že na robu "shugar kome" in pomanjkanja spanca porabljamo svoje poslednje moči, da našim premnogim bralcem in oboževalcem (ki jih je zagotovo več kot pri finskih bibah...hihihi) predamo izkušnje in znanja našega potovanja (beat that rhime bibe😄).

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

POSLEDNJI BLOG

14. & 15. DAN: četrtek in petek, 26. & 27.10.2017 - Grenko sladko slovo

11. DAN: ponedeljek, 23.10.2017 - Tipičen ponedeljek