14. & 15. DAN: četrtek in petek, 26. & 27.10.2017 - Grenko sladko slovo

Ker smo bile včeraj preveč utrujene, smo se odločile, da bomo blog napisale danes. Kaj nas je tako utrudile, se sprašujete? Zadnji dan dela je bil tudi najbolj naporen. Eva je vestno pripravljala živali na operacije, med posegom asistirala ter žival nadzirala in opazovala zbujanje živali po operaciji. Zadolžena je bila tudi za praznjenje pasjih mehurjev (sprehajanje).

Napeto je bilo tudi pri Tinkari, opravili so sterilizacijo, dve kastraciji, operacijo novotvorbe na "mandljih" pri mački, ki zaradi te prepreke, ni imela glasu. Prisostvovala je tudi dvema dentalnima posegoma. Pri vsem tem je bila podobno kot Eva zadolžena tudi za pripravo, monitoring in pospravljanje operacijske sobe po operaciji.Na Sarini kliniki se je na veliko odstranjevalo, med drugim "jajca", ciste in celo trnke. Udeležila se je tudi lova na pobeglega mucka, ki je storil nemogoče, in se spravil skozi luknjo, ki bi morala biti po vseh pravilih premajhna.
Vida se je na zadnji dan preizkusila predvsem v vlogi čistilke, posode so se svetile, inštrumenti so se bleščali in tla so bila tako čista, da bi lahko jedli z njih.


 Žal je prekmalu nastopil trenutek, ko smo se vse morale posloviti od svojih klinik in tamkajšnjih zaposlenih. S seboj v Slovenijo prinašamo nova znanja in čudovite izkušnje, pa še cel kup oblačil in spominkov hehe😜. Večer smo preživele ob paranoičnem pakiranju, saj nismo bile prepričane, če bomo kovčke sploh lahko zaprle in se tudi ne bi čudile, če bodo kakšen kilogram pretežki.

Da naše slovo ne bi bilo le žalostno, smo se odločile, da ga posladkamo z obiskom Shacka - lokalne slaščičarne, ki nas je vsak dan vabila s svojo dišečo kavo in mamljivimi krofi, zato se nam je zdelo edino prav, da svoje potovanje zaključimo ob kavi in krofu.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

POSLEDNJI BLOG

11. DAN: ponedeljek, 23.10.2017 - Tipičen ponedeljek